måndag 11 juni 2012Passa på att njut påminner jag mig själv. Njut av varje stund för det går så fort så fort. Så ja, jag försöker passa på. Och tänka att det ÄR sommar.

Ett bra sätt att passa på, för mig, är att plocka in blommor och grönt. Nuförtiden, när jag inte har eget hus med trädgård är det inte riktigt lika lätt. Men man tager vad man haver och barnen tycker inte det är helt fel att gå en liten runda med mamma på kvällarna och plocka lite där man hittar. Just nu är det midsommarblomster och hundkex. Och en kvist av en vildsådd hallonbuske på min lilla täppa utanför min lägenhet. Det är förresten ett av mina bästa tips, när inget blommar i trädgården. plocka långa kvistar från hallonbusken och sätt i kruka, glasburk, vas. De håller ganska länge och ger en härlig atmosfär till ett rum. 

Och ovan. Fin-fint spettslinne. Kan hända att jag kommer bosätta mig i det i sommar.

Trevlig måndag!


onsdag 6 juni 2012

NationaldagenHade Esther och jag haft en rewind-knapp tillgänglig hade vi använt den på tåget hem idag. Skönt att komma hem? Absolut men hur härligt är det inte att vara på väg och veta att man har ett dygn av trevligheter framför sig. Mormor kommer och möter vid tåget, sedan är det 

god-mat-shopping, grillning, vin, prat, prat, bädda ner sig i sköna sängar, läsa nytt inredningsmagasin, sova, god frukost, prat. 

Som gäller. 

Efter frukosten säger Esther att hon är loppissugen. Vi hittar ett som är öppet. Inte det bästa loppis vi har varit på men vem är kräsen? Solen skiner och vägen dit kantas med smörblommehagar med tuggande kossor. Esther får med sig två minielefanter á 5 kr st och jag den här lampan. Stram metall i den "nya" rosétonen med bubbligt glas. Tror det kan bli bra. För 45 kr är det väl värt att testa.

Vi åker vidare på trevligt kusinkalas till den coolaste 16-åringen med koll på läget. Och efter det tar Esther och jag tåget hem. Rewindknappen var det ja...

Gateaue är öppet på centralen så jag och Esther får med oss färskt bröd hem. 

Väl hemma konstaterar vi återigen att vi har fått det väldigt fint. Lycka.

Så tacksam för fina dagar? Bara förnamnet mina vänner, bara förnamnet.

tisdag 5 juni 2012Jag och Calle var på skapande verkstad. Han är så kreativ min lille son och det vill man ju uppmuntra. Dagens material var lera och temat fjärilar. Och helt uppslukad blev jag. en och en halv timme gick så fort. Calle höll ut länge, det måste jag säga. Det var jag som de sista 20 minuterna, vänta Calle, mamma ska bara, bara lite, lite till. För jag ville så gärna få klart mina fjärilar. som hade kunnat bli så mycket bättre om jag bara fått liiite mer tid. Kanske en keramikkurs till hösten. Så härligt att få bli så uppslukad och bara koncentrera sig på en sak, leran. Ah!

Och en sak till. Läppstift. Ja kanske lite banalt men så härligt. Jag har aldrig haft läppstift men tycker att det är så trevligt med färg på läpparna. Så hittar jag Maybellines Kiss Pearl, inget fancy, bara snygg färg på läpparna. och nu, är det nästan slut så jag måste köpa ett nytt. Ja, vad var det ja sa, lite banaliteter men glammigt är det att ha läppstift varje dag. En liten present från mig till mig. I det lilla. 

ha en fin tisdag!

idag åker jag och stortjejen till mormor själva. Småttingarna är hos farmor och farfar hela veckan. Gissa om hon njuter, stortjejen? Själv med mamma.


Lite mer av hejja mig.Men alltså. Skaka lite liv i Cinquefoil. Hur svårt ska det vara? Jag är bara så oinspirerad. Inte i det lilla men att hitta saker att skriva om, stort som smått. Oinspirerad var ordet. Och det i sin tur beror på att jag söker jobb. Hur dränerande är det inte? Att sitta med jobbansökningar, lusläsa nätet efter spännande utmaningar. För just nu, skulle jag inte ens känna igen en utmaning om den stod framför näsan på mig. Känns det som. Så just nu behöver jag ett break och känslan av, det här fixar jag, för jag är bäst. Lite mer av hejja mig helt enkelt. Typ.

Jag tittade igenom min kamera för första gången på ett tag och såg lite fina bilder med skön färg. 

och så kom jag på två saker jag ändå ville visa. Återkommer strax.