söndag 25 mars 2012 När våren kommer, nästan bara under mars (om våren kommit då),april och lite in i maj kommer min orange-röda Filippa K kofta fram. Då vet man!

"Modeblogg" pics taget från stortjejens rum.

Och Lilla U. Det där är byxorna, de lilla man ser av dem.

Hade en härlig lördag tillsammans med sköna familjen J. Det blev både kebab i Bromma Blocks, hemmagjord pizza och champagne. Fick krypa ner i en skön säng och efter lång frukost tog jag mig hemåt. Här blir det ett snabbstopp innan jag åker vidare till nästa gäng. Där har jag blivit erbjuden trädgårdsarbete, faijtas och vin till kvällen. Det är svårt att matcha såklart, så dit sticker jag nu. Full fart, bästa receptet mot mammalängt!

Trevlig söndag i solen!

lördag 24 mars 2012

det blir så väldigt tyst

när barnen har åkt och jag tror aldrig man vänjer sig, riktigt. 

Fast det blir lättare.

Fast å andra sidan, det är ju det som är det fina, att man aldrig, aldrig vill vara utan. Trots att man kan bli sådär trött, som man bara blir med tre som ropar, mamma, vet du, titta här, titta där, kan jag få en macka, får jag ringa en kompis. Och man tänker, kan jag bara få en paus. Så får man en paus och vill bara att de ska komma tre fina och ropa och tjata och säga, mamma, mamma, vet du, kan jag få ett äpple. 

Så man vänjer sig nog aldrig.

Man jag tänker att jag tankar tid och lust och energi och inspiration nu. Så blir jag den bästa och roligaste som säger, ja, jag tittar. Som kan ge fart i evigheters evigheter. Som brer mackor och lagar mat. Och njuter av de stunderna för de är så värdefulla.

Så idag gråter jag en liten skvätt. Men ser också fram emot min egen tid. Och målar naglarna eftersom färgen kommer hinna torka. Och snart ska jag åka till världens bästa och hänga lite med hennes härliga familj. Och njuta lite av min egen tid. Faktiskt.

Och jag ska fixa hemma, se fram emot några roliga händelser. Kanske träffa en vän för en middag ute. Lite sånt. Som blir på bonussidan med mitt nya liv. Där jag saknar. Men också får tid för mig själv.

trevlig lördag alla!

fredag 23 mars 2012


Och några hyllor har kommit upp. 
Blickfånget med lite av det bästa. 
Det sista och det första man ser.Lite svart och vitt från mig idag. 

När jag var på Svenkt Tenn förra veckan såg jag, förälskade mig i och köpte den här rosettkroken. Hur underbar? Den ska snart få en kompis i form av den poster som ligger nedpackad i rullen ovan.

Förra veckan hade jag finbesök av världens bästa Jojjo. Med sig till mig hade hon också ett doftljus och en tvål från Marlene Birger. Hur lyxigt var inte det?

Trevlig fredag!

Kram!
onsdag 14 mars 2012

Påfyllning

Onsdagspics från mig!

Och idag fyller jag på mig själv med saker jag gillar:

Ska fixa nya kapslar till min nespresso som jag fick i julklapp, så jag ger mig själv en present varje morgon i form av gott kaffe.

Lyssnar på trevliga podcast i min iphone (Filip och fredrik och Amanda och Hannas är det för tillfället)

Känner mig påfylld av umgänge med sköna människor

Middag ute ikväll

Och ser fram emot finbesök i morgon.
tisdag 13 mars 2012

Att hitta sitt flocus
Vissa dagar är det svårare och andra lättare. 

Då får man vara glad för de dagar man har lätt att hitta de vardagliga lyckopillren, som det att hitta sitt flocus. För när du har det, oh so lovely. Andra dagar, när det är lite svårare, då kan det lätta upp med senaste Elle som man bläddrar i över en god lunch. Och att ramla över några mangetknoppar i trä. I den senaste Elle skrev Maria Soxbo så bra om att hitta lyckan i vardagen. För det är en lycka i sig att kunna göra det. 
För de dagar jag glömmer har jag satt upp listan, med en av träknopparna. Kanske hittar jag lite lättare då.tisdag 6 mars 2012

RöraVilken röra. 

Det är svårt att ta bilder när många hörn tråkhörn. flyttkartonger och påsar. Därför får det bli en bild på en av mina nya stolar, på fel plats och ett gäng sköna boxar. Mycket boxar och lådor kommer det att bli, där jag stuvar undan allt. Och inte hittar sedan.

Snart ska bokhyllan upp och då försvinner också de sista kartongerna. Och efter det drar jag en sväng till återvinningen till och slänger mer som slank igenom första och förvisso andra granskningen. 

Och trött, trött är jag. Då får man vara glad för fina möten med sköna människor som ger energi. Som jag hade igår. Gav mig annat att tänka på och vad det är värt mycket.

Och glad, glad blev jag av vår söndag. Vår nioåring fyllde nio och vi hade sträckt ut gästlistan ordenligt. Och vi kunde konstatera att vårt nya hem, var ett perfekt hem för fest med många. Så fest ska det bli mycket av!

Kram!


fredag 2 mars 2012

Vår i luften och nya skor


Vårkänslor i luften och nya Blundstones för säsongen. 
Lillfian fick sina första. 

Och fredag.

Biff med hemmagjord bearnaise. 

Som fick mig att tänka på alla recept jag såg hos Hanna, på Hannas room. En liten recepthimmel i bloggformat. 

Nu tänkte jag dra igång ett snabbt fredagsstäd, tända massa ljus, ta ett glas rött och njuta av kvällen.

Trevlig kväll!!

Psst. Och tack för trevliga kommentarer och besök hos mig. Jag blir så glad!