onsdag 29 februari 2012

tisdag 28 februari 2012
Onsdagspics som min kamera landade på denna morgon.

Min fina lampa, som snart ska hänga över skrivbordet. Bara jag hittar en borrmaskin som kan göra jobbet. Den borrmaskinen ska få hjälpa mig att sätta upp bokhyllorna, som anlände nu på morgonen, på väggen bredvid datorn.

Våren är på väg. Ett sant vårtecken är att jag då också börjar använda min pucci-scarf. Nästan bara då. Fram tills dess får den hänga så jag kan njuta av färgerna. Bredvid den hänger ett halsband från... Lilla u, såklart.

Och nedan, Stringhyllan. Skulle bli så bra tänkte jag och glömde hur mycket sladdar det blir från Tv:n. Alltid. Oavsett. Därför, en något friserad version här. För snett till vänster är det inte riktigt lika rent.

Idag och i morgon skall det sista i huset göras. Det där som alltid blir kvar. Alla saker man inte vet vad man ska göra av. Pust. Laddar för sista intensiva arbetsinsatsen. sedan är det bara hej då hus kvar, nästa vecka. Och det vill jag inte ens tänka på.

Ha en trevlig onsdag. Och solen skiner. Bara en sådan sak!måndag 27 februari 2012

Pasta och parmesan
Pappa-veckor hos oss betyder pasta med parmesan för mamman. Jag älskar att laga god mat men tycker också att det finns en tjusning i att slippa tänka på mat alls. Och bara ta något av det som finns hemma. Pasta med parmesan t.ex. Lite tomat, lite vitlök och svartpeppar.

Eftersom jag inte heller hade barn att hämta stannade jag till på H&M och njöt av alla pasteller. Och köpte en ljus tröja och ett orange skärp. Färgen syns dåligt men jag gissar att ni kommer kunna se den på min klädstång ett inlägg inom kort.

God natt!

och TACK, Tack för alla besök och kommentarer. Ni gör mig så glad! Blogga är grejjen, det vet jag ju. Speciellt när man går in och ser alla fina platser ni skapat där ute. Kram på er!

fredag 24 februari 2012


Lite fredagspics från mig. 

Det som min kamera landade på helt enkelt. Lite av det som mitt öga gillar att vila på.

Och så kan jag samtidigt visa lite mer av vad " mitt" loppis har levererat. Röd skrivbordsstol, brunt trä-äpple och skrivbordslampan.

Och ser någon en tidning på golvet, ett par stövelskaft i ett hörn? oops, flyttkartongen från biltema (urk) hey, det är sådan jag är. Orkar inte fixa för mycket, fort ska det gå.

trevlig fredag!


torsdag 23 februari 2012

Mer ska inte en lampa kosta

 än 30-35 kr kan man tycka, när man hittar så fina på min bästa loppis. I morgon ska jag visa världens skrivbordlampa. Jag blir nästan aldrig lyckligare än när jag hittar så fantastiska saker. Eller som de två Bauhaus-stolarna i svart för 100 kr st. De ska jag visa så snart de kommer hem.

Det var storebror som fick den röda sänglampan, lillasyster får hålla tillgodo med ljusslingan tills jag tar hem nästa fynd.

Och Pez-hyllan kom på plats idag. Det är nästan hela höstens lördags-godis-samlande som står där och tronar.

Trevlig kväll!


Uppdatering: Jag glömde, får gömma mig bakom att jag lagade mat samtidigt åt tre hungriga barn men TACK för alla fina kommentarer. Ni gör mig så glad. Kram till er!


Uppdatering no 2: Inte för att det spelar någon roll men om ni undrar varför korten sitter så snett och härligt? det är ungarna som likt sin mor fått Washi-feber. allt går att fixa med lite washi. och sätta upp finaste korten från Mokkasin? No prob med washi, ös på bara!

onsdag 22 februari 2012

Kvällslunken
Jag älskar kvällslunken i vårt nya hem. Från att ha haft en stort hus är vi nu alla tillsammans, hela tiden, och barnen älskar det. Jag har ibland saknat vår gamla lägenhet i stan för att badrummet låg precis bredvid köket, så man kunde prata när man badade. Nu är det precis så. Eller tvättmakinens trygga brummande som sällskap.

När det är dags för middag, som det är snart, myser vi i vårt lilla kök, istället för vårt stora i huset, visserligen vackra, men lite mörka och kalla. Men vi saknar dig också lilla, stora hus, tro aldrig annat. vi är bara så glada att vi trivs här också.

Till middag blev det lite tager-vad-man-haver då jag väntar på matleverans. Fast inte det sämsta, nästan det bästa, räkpasta med parmesan, tomat och vitlök.

Trevlig kväll!


Att försöka stjäla sig en stund för lite bloggande är inte lätt med två små lediga från förskola idag. Därför får det bli ett inlägg med bilder denna lite grå tisdag.

ciao!

tisdag 21 februari 2012

Bye, bye Lugna gatanOch välkomna till cinquefoil.

Vi har nämligen flyttat!

Och jag och min familj har gått igenom något stort, läskigt och sorgligt.  Trots att jag helst hade sluppit så kan jag ändå vara glad för att det hänt.  Jag har blivit en annan människa, en bättre och starkare person, som jag tycker mycket om.

Så här på andra sidan kommer ordet tacksam till mig. För tillförsikt. För vänskap. För tro och hopp. För kärleken. För förmågan att hitta glädjen i det vackra. Och att inte ta något för givet. Det är liksom gåvan.

Min Cinquefoil kommer att handla om precis det, att hitta glädjen i det vackra. Stort som smått. Den perfekta stolen för 100 kr på loppis, hur ljuset kommer in på en vas, eller hur skönt det är att sova i nybäddad säng. Allt det som gett mig så mycket när livet känts som tyngst.

Vi flyttade förra lördagen och det gick fort att få saker på plats. Till min hjälp hade jag inspirationsbilder och en enorm lust att skapa mig en ny plats. Och nu är jag på god väg att skapa mig vårt nya hem. Här bor jag och mina barn ( de veckor de inte är hos sin pappa) och vi kommer få det toppen.


Välkomna till Cinquefoil.